100 procent smaków w Libero

24.11.2017

Blisko 20 proc. powierzchni Libero zajmie gastronomia i rozrywka: to było jedno z najważniejszych założeń tego projektu. Właśnie podpisano ostatnią umowę zamykającą proces tworzenia strefy kulinarnej.

Polacy coraz więcej czasu spędzają poza domem i chętnie szukają nowych kulinarnych doświadczeń, dlatego w taki sposób zaprojektowano Libero, by zaspokajać potrzeby klientów i dostarczać im nowych emocji. Zakupy stały się tylko jedną z funkcji, jakie spełnia to miejsce – i wcale nie najważniejszą.

To był strzał w dziesiątkę. Już teraz możemy się pochwalić, że skomponowaliśmy pełen zestaw doborowych marek gastronomicznych, które już niedługo zaproszą nas do stolików w Libero – mówi Marcin Materny, członek zarządu Echo Investment.

Starannie zaprojektowana oferta strefy restauracyjnej będzie odpowiednia zarówno na biznesowe lunche, miłe kolacje, jak i długie spotkania z przyjaciółmi czy rodziną. To przemyślana aranżacja i utrzymane w naturalnych materiałach i przyjaznych kolorach wnętrza. Taka oferta spotkała się z ogromnym zainteresowaniem dużych sieci gastronomicznych, ale również lokalnych restauratorów tworzących unikalne miejsca. Pierwszą w Katowicach restaurację utrzymaną w formacie „dine-in” zdecydowała się otworzyć marka Pizza Hut. To nowatorskie rozwiązanie oparte o odświeżoną kartę menu, otwartą kuchnię i klimatyczny wystrój wnętrz, znajduje się jedynie w kilku lokalach w Polsce, a już niedługo zawita w Libero. Dopełnieniem obrazka jest jeszcze sportowy pub „Food &Ball” Arkadiusza Milika, który na debiut autorskiego pomysłu wybrał właśnie Libero. Ostatnia umowa, która zamyka proces wynajmu strefy kulinarnej w Libero została podpisana z McDonald’s. Ta popularna  sieć zajmie w Libero powierzchnię 100 mkw. Zgodnie z nową filozofią, restauracja będzie działać pod hasłem „Good Food Fast”, które zastąpiło tradycyjne „Fast Food”. To nie są już miejsca, do których przychodziło się szybko zjeść i po chwili wyjść. Nowa wizja rozwoju marki zakłada dbałość o wysoką jakość produktów i rozbudowane menu, a także przyjazne i przytulne wnętrza.

Wiele funkcji w Libero wzajemnie się przenika. Gastronomia łączy się z rozrywką i towarzyszy rekreacji, a także kulturze. Strefa jedzeniowa w Libero została wyposażona w przestronny, dostępny dla wszystkich, wypoczynkowy taras z wygodnymi siedziskami i widokiem na miasto. Można tu wypić kawę, zjeść posiłek lub po prostu miło spędzić czas. Z kolei wewnątrz, odwiedzający mogą skorzystać z ogrodów pod dachem czyli przyjemnej i przede wszystkim wyciszonej, zielonej wyspy idealnej do odpoczynku i spotkań towarzyskich. Na najmłodszych czeka świetnie wyposażona i bezpieczna oraz całkowicie darmowa strefa zabaw – dodaje Marcin Materny, członek zarządu Echo Investment.

Oprócz oferty restauracyjnej i kawiarnianej, która będzie dostępna w Libero przez cały rok, inwestor obiecuje atrakcje sezonowe powiązane z jedzeniem i rozrywką. Przestronny i sprytnie zaprojektowany pod wiele funkcji, plac zewnętrzny przed obiektem pozwoli na organizacje wielu wydarzeń. Będą to między innymi festiwale kuchni lokalnych, bio-bazary, food trucki, letnie kawiarenki, a zimą na przykład sezonowe lodowiska czy ślizgawki.

Dodatkowe wyróżniki Libero to również mocny akcent na sport i rozrywkę.  Warto wspomnieć o dużym klubie fitness, a także kręgielni wyposażonej w bar i własną pizzerię oraz przede wszystkim pierwszym na południu Katowic nowoczesnym multipleksie kinowym największego, polskiego operatora – sieci Helios.